
Siz de yağlarınızdan kurtulup kaslarınızı belirginleştirmek, yağsız kas kitlenizi çoğaltmak istiyorsanız bu yazımızda kaslarınızın “hayır” diyemeyeceği gıdaları bulabilirsiniz.
Yumurtaya
Evet, kaslarınız yumurtaya bayılıyor! Yüksek oranda kaliteli protein, sağlıklı yağlar ve birçok vitamin içeren yumurta kaslarınızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Proteinin yapı taşı olan amino asitler bakımından da oldukça zengin olan yumurta, kas gelişiminde önemli bir role sahip olan Lösin amino asidini içeriyor. Aynı zamanda vücudun enerji üretiminde görevli olan B vitaminleri de yumurtada bolca bulunuyor.
Tavuk Göğsü
Tavukların ideal yetişme şartlarında büyüdüklerini var saydığımızda tavuk göğsünün kaslarınızın en çok sevdiği gıdalar arasında yer aldığını belirtebiliriz. 85 gramında 26 gram protein barındıran bu gıda aynı zamanda B vitaminleri bakımından da oldukça zengin. Fiziksel aktiviteler sırasında kas gelişimini destekleyen bu gıda ile ilgili yapılan bazı çalışmaların tavuk göğsünün kilo kaybı sürecinde de faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Daha ne olsun!
Yoğurt
Süt ve süt ürünleri yalnızca yüksek kalitede protein içermez, aynı zamanda hızlı sindirilebilen whey ve kazein proteini bakımından da oldukça zengindir. Bazı araştırmalar antrenman yapan ve beslenme düzenine yoğurt ekleyenlerin yağsız kas kitlesinde artış olduğunu gösterir. Hem lezzetli hem de oldukça besleyici bir besin olan yoğurdu siz de beslenme düzeninize mutlaka ekleyin.
Hindi Göğsü
Büyük market zincirlerinde artık sıklıkla karşılaştığımız hindi eti yağsız kas kitlesini arttırmak isteyenlerin gözdesi olacak denli besleyici ve faydalı bir gıda. 85 gramında 25 gram protein içermesine rağmen neredeyse hiç yağ ya da karbonhidrat içermeyen hindi eti, B vitamini bakımından da oldukça zengin.
Kinoa
Lüks restoranların vazgeçilmezi olsa da marketlerde de satılan kinoa, yağsız kas kitlesini arttırmak isteyenlerin gözde tercihleri arasında bulunuyor. 185 gram kinoa 40 gram karbonhidrat, 8 gram protein ve 5 gram lif içeriyor. Aynı zamanda magnezyum ve fosfor bakımından da zengin olduğu için kas ve sinir dokularını besleyebiliyor. Kinoa salatalarda, et yemeklerinin yanında ya da sabah kahvaltılarda tüketilebiliyor. Çok belirgin bir tadı ya da kokusu olmadığı için pirincin ya da bulgurun yer aldığı tüm yemeklerde rahatlıkla kinoa tercih edilebiliyor. Üstelik canınız pizza çekerse de sorun değil, beyaz un yerine kinoa ile de hamur yapılabiliyor.
Badem
172 gramında 16 gram protein, bol miktarda magnezyum, fosfor ve E vitamini içeren badem vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi egzersiz yaparken de dinlenirken de karbonhidrat ve yağları kullanarak sağlayabiliyor. Kalorisi yüksek olsa da içerisindeki besinler nedeniyle bir avuç badem tüketmek faydalı olabiliyor.
Soya Fasulyesi
Pek bilinmiyor ancak hem kilo vermek hem de yağsız kas kitlesini arttırmak isteyenlerin en çok ihtiyaç duydukları gıdaların başında soya fasulyesi geliyor. 86 gramında 14 gram protein, sağlıklı yağlar ve birçok mineralle vitamin içeren bu besin; K vitamini, demir ve fosfor bakımından da oldukça zengin. Soya fasulyesi içerisindeki demir, kaslardaki ve kandaki oksijenin taşınmasından ve depolanmasından sorumlu olduğu için demir eksikliğinde tüm metabolizmanın sağlığı tehlikeye giriyor. Bu nedenle demir ihtiyacını karşılamak isteyenler için soya fasulyesi en besleyici alternatiflerden biri olarak ön plana çıkıyor.