Yaş Yalnızca Bir Sayıdır: Bu Sporcular Bildiğiniz Gibi Değil

Vücut geliştirme, fitness ve ağırlık kaldırma gibi sporların gençlere göre olduğu söylenir. Çoğunlukla da tam olarak söylendiği şekilde, bu sporlar gençler tarafından tercih edilir. Ancak bu yazımızda sizinle hikayelerin paylaşacağımız üç sporcu, doğru bilinenlere resmen meydan okuyor.
Yaş Yalnızca Bir Sayıdır: Bu Sporcular Bildiğiniz Gibi Değil

İlerleyen yaşlarına rağmen yaptıkları hepimizi biraz da olsa utandırıyor. Siz henüz harekete geçemeyenlerdenseniz, bir de bu isimlerin hikayelerini değerlendirin! Yaşınız genç ama enerjiniz yoksa, spora gitmemek için türlü türlü bahaneler üretmeyi alışkanlık haline getirdiyseniz silkelenin ve kendinize gelin!

Ernestine Shepherd

Harekete geçmek için yeterince genç olmadığınızı hissediyorsanız yeniden düşünün! Hislerinizin ne kadar yanlış olduğunun hem fit hem başarılı hem de çok özel bir kanıtı var; adı Ernestine Shepherd! O hem bir büyükanne hem de dünyanın en yaşlı vücut geliştirme sporcularından birisi. 16 Haziran 1936 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Maryland eyaletinde dünyaya gelen Ernestine için spor hayatı 56 yaşında başladı. Kız kardeşi ile birlikte sağlıklı bir hayata adım atmak için spora başlama kararı aldı, ancak kız kardeşinin beklenmedik ölümü ile hayatta yalnız kaldı. Fakat kız kardeşinin anısını yaşatmak ve birlikte kurdukları hayalleri gerçekleştirmek Ernestine için hayat gayesi olunca spora devam etti. 2017 yılında yani spora başladıktan 15 yıl sonra 71 yaşındayken ilk vücut geliştirme yarışmasına katıldı. 2010 yılında ise Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki yerini aldı. Artık kişisel antrenör olarak çalışan Shepherd her gün 10 mil yani 16 km koşmaya devam ediyor. Sabah 10’da kalkamayanlara da çok güzel bir ders vermiş oluyor.

Sam Bryant Jr.

Spora geç başlayan ancak buna rağmen başarıları engellenemeyen bir isimle daha karşınızdayız. 44 yaşında spora başlayan Sam Bryant Jr. evliliğinin kötü olduğu zamanları lehine çevirmeyi başardı. Spora başladıktan 11 ay sonra ilk vücut geliştirme yarışmasına katıldı ve dördüncü oldu. 74 yaşında, 2016 yılında INFB Kuzey Georgia Şampiyonası ve INBF Southern Natural Classic’te birinci olmayı başardı. Yaklaşık 80 kg olan ve 183.7 kg ağırlık kaldırabilen Sam Bryant Jr. yaşın kendisini tanımlamak için kullanılmaması gerektiğini düşünenlerden. İlham verici bir fiziğe sahip olan Bryant spora başladığı yaşı ile şimdilerdeki yaşı arasında bir fark olmadığını söylüyor. Geç de olsa spora adanan hayatların yarattığı etki, Sam Bryant’ın göz alıcı kaslarında fark ediliyor.

Jim Arrington

2018 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en yaşlı erkek vücut geliştirme sporcusu olarak giren 85 yaşındaki Jim Arrington 70 yıllık bir spor geçmişine sahip. Spor kariyeri boyunca beş düzineden fazla yarışmaya katılan ve 16 kez vücut geliştirme şampiyonu olan Jim, haftada 2-3 kere tam vücut antrenmanı yapıyor. Geçmişe oranla performansının düştüğünü de söylemekten çekinmeyen Jim Arrington, antrenman yoğunluğunu azaltmaya başlasa da antrenmanlardan tamamen uzak kalamıyor. Onu görenler azminden ve hala formunu koruyan vücudundan ister istemez etkilenmeden duramıyor. Henüz 13 yaşındayken kızları etkilemek için başladığı vücut geliştirme sporuna aşık olan, o gün bugündür vücut geliştirme sporuna olan tutkusu hiç azalmayan Arrington, başarısını vazgeçmemeye bağlıyor.

Sizlere ilham verici üç ayrı rol model tanıttık. Kimi çocukluk yıllarında kimi ise orta yaşlarda spora başlayan ve başarıları ile örnek olan bu isimlerden siz de birçok ders çıkarabilirsiniz. Kendinizi yeterince motive hissediyorsanız Sakarya spor salonları arasından seçiminizi yapıp kendi geleceğinizi değiştirebilirsiniz.

Hemen Ara