Az Bilinen Protein Kaynakları ile Beslenme Programınızı Zenginleştirin

Aynı besinleri tüketmenin verdiği bıkkınlık sizi yeni arayışlara iter ve zaman zaman spor yaparken verdiğiniz emeklere yazık edecek tercihler yapabilirsiniz. İşte bu yüzden, en başından protein kaynaklarını çeşitlendirmelisiniz.
Az Bilinen Protein Kaynakları ile Beslenme Programınızı Zenginleştirin

Sakarya spor salonları arasından tercih yapıp düzenli olarak spor yapmaya başlarsınız… Bu süreçte kilo verme ve kas yapma amacıyla motivasyonunuzu her zaman yüksek tutmaya çalışırsınız. Bilirsiniz ki hedeflerinize ulaşmak için protein ağırlıklı dengeli bir beslenme düzenine uymanız gerekir. Hedeflerinize bir an önce ulaşmak için hep aynı protein kaynaklarını tüketmeye başlarsınız. Bir ay, iki ay, altı ay ve sonrasında aynı besinleri tüketmenin size gına getirmeye başladığını fark edersiniz; sıkılırsınız.

Aynı besinleri tüketmenin verdiği bıkkınlık sizi yeni arayışlara iter ve zaman zaman spor yaparken verdiğiniz emeklere yazık edecek tercihler yapabilirsiniz. İşte bu yüzden, en başından protein kaynaklarını çeşitlendirmelisiniz. Hep aynı gıdalarla bir yere kadar beslenebilirsiniz! Kas yapmak, enerji toplamak, antrenman sonrası iyileşme sürecinizi hızlandırmak istiyorsanız yazımızdaki protein kaynaklarına da şans vermelisiniz!

Kahvaltılarınızda Yulaf Tüketebilirsiniz

Kaslarınızın ihtiyaç duyduğu protein kaynaklarını sabah ilk öğünden itibaren tüketmelisiniz. Genellikle yumurta, peynir ve sütle geçiştirilen kahvaltılarınıza biraz renk katmak istiyorsanız yulaf yemeyi deneyebilirsiniz. Yulafın lezzetsiz olduğu söylentilerine kulak asmayın; farklı malzemelerle birleştirerek yulafı damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. 100 gramında 17 gram protein barındıran bu besin yüksek lif değeri ile beslenmenizin olmazsa olmazları arasına girmeye adaydır! Sadece kahvaltılarda da değil; ara öğünlerde de yulaf tüketerek daha dengeli bir beslenme programına geçiş yapabilirsiniz.

Ispanağın Şöhreti Yersiz Değildir

Ispanak

Ispanağın faydalarının çok abartıldığı dönemler olduğunu biliyoruz ancak bu söylentiler bu besinin mevcut faydalarının görmezden gelmesine de neden oldu. Bir nesil demir içeriği zengin ıspanakla büyürken bir nesil bu faydalı sebzeden mahrum kaldı. Kaslarınızı geliştirmek istiyorsanız ıspanak yiyerek protein kaynaklarınızı çeşitlendirebilirsiniz. Vitamin ve mineral zengini bu sebzenin bir porsiyonunda 5 gram protein bulunur. Size enerji veren ve aynı zamanda kaslarınızı besleyen ıspanak için beslenme programınızda yer açmanızı öneriyoruz.

Amino Asit Zengini Kinoayı Denediniz mi?

Kinola

Bulgura yakın bir tadı vardır kinoanın, adı biraz egzotik gelse de tadına hemen alışabilirsiniz. Beslenme programına kinoayı eklerseniz vücudunuzun ve özellikle kaslarınızın en çok ihtiyaç duyduğu besinleri kinoadan karşılayabilirsiniz. Potasyum, magnezyum, folik asit gibi önemli mineralleri ve vitaminleri içeren bu besinin en önemli özelliğini sona sakladık. Vücut tarafından üretilemeyen ve besinler yoluyla alınması gereken 9 temel amino asidin HEPSİ kinoada bulunur! Bu açıdan yaklaşıldığında kinoanın tam bir protein kaynağı olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Kinoayı farklı şekillerde tüketebilirsiniz; salatasını yaparak da öğünlerinize farklılık katabilirsiniz.

Mercimeği Hafife Almayın

Mercimek

Hayvansal gıda tüketmeyen veganların en önemli protein kaynaklarından biri olan mercimek; sporcular için de en yararlı protein kaynakları arasında yer alır. B vitamini, folik asit ve fiber zengini mercimek kalp sağlığına iyi gelir ve kan basıncını düşürür. Üstelik protein de içerdiği için kas gelişimini destekleme gibi bir misyona da sahiptir. Bu sebeplerle beslenme programına mümkün olduğunca dahil edilmelidir.

Nohudu Es Geçmeyin

En sağlıklı baklagiller arasında yer alan nohut sağlığa olan faydalarıyla sporcuların gizli hazineleri arasında yer alır. Protein açısından oldukça zengin olmakla birlikte lif içerdiği için açlık krizlerini de engellemektedir. Yağsız kas dokusunu arttırmak isteyen vücut geliştirme sporcuları için nohut en değerli besin kaynakları arasında yer alır. Elbette pilavın içerisinde tüketilmemelidir! Üstelik nohut tüketerek kötü kolesterol seviyenizi de düşürebilirsiniz!

Hemen Ara