Daha Fazla Yağ Yakmak İsteyenlere Özel İpuçları

Artık kaslarınızı gün yüzüne çıkarma zamanı geldi! Emeklerinizi ve çalışmalarınızı gölgeleyen yağlara bu ipuçlarını takip ederek “Elveda!” diyebilirsiniz.
Daha Fazla Yağ Yakmak İsteyenlere Özel İpuçları

Dümdüz bir karın, şekilli kollar… Kimin hayali değil ki güzel bir fiziğe sahip olmak? Sadece besin alımını kısıtlayarak ya da egzersiz yaparak muhteşem bir fiziğe sahip olmaya çalışanların sayısı azımsanamayacak kadar fazla, hedef ise herkes için aynı!

Hem sağlığı hem de dış görünümü iyileştirmek adına Sakarya spor salonları arasından size en uygununu seçip spora başlasanız bile vücudunuzun ideal şeklini alması zaman alacaktır. Disiplinli çalışmalarınızın sonuç vermeye başlamadığı fikrine kapıldığınız zamanlara hazırlıklı olmalısınız! Sağlıklı besleniyorsanız ve düzenli spor yapıyorsanız ister istemez kaslarınız gelişecektir. Tek sorun kaslarınızı görünür kılabilmenizdir. Daha açık söylemememiz gerekirse aslında hepimizin baklavalı karın kasları vardır, evet üstelik doğduğumuz andan beri onlara sahibizdir! Tek sorun zaman içerisinde vücudumuzun yağlanması sonucu karın kaslarımızın kendini saklamasıdır.

Artık kaslarınızı gün yüzüne çıkarma zamanı geldi! Emeklerinizi ve çalışmalarınızı gölgeleyen yağlara bu ipuçlarını takip ederek “Elveda!” diyebilirsiniz. 

Daha Az ve Daha Sık Yemek Yiyin

Bu öneriye hepimiz aşinayızdır. Ancak neden daha sık ve daha az yemek yememiz gerektiğini net bir şekilde bilmeyiz. Aslında nedeni çok basittir; ne zaman yemek yesek sindirim sistemimizi çalıştırmaya başlarız. Besinleri sindirir ve kan dolaşımımıza sokarız. Sindirim sistemimizin çalışmaya başlaması vücudumuzu ateşler; diğer bir deyişle sadece sindirim sistemi çalışmaya başladığı için bile kalori yakarız. Vücudumuzu çalışır halde tutup çok acıkmadan beslenerek olası açlık krizlerinin de önüne geçeriz. Böylece ideal vücudumuza kavuşmak için gösterdiğimiz kararlılığı korumuş ve kendimize verdiğimiz sözleri tutmuş oluruz.

Günde En Az 8 Bardak Su İçin

Su içerek zayıflanabileceğine dair şehir efsaneleriyle büyüdük. Ne zaman yaz mevsimi yaklaşsa günde şu kadar bardak su içerseniz yağlarınızı yakarsanız haberleriyle kış mevsiminden çıktık. Su içerseniz yağ yakımını hızlandıracağınız doğrudur. Bunun temel sebebi günde 8 bardak su içtiğinizde ekstradan 100 kalori yakacak olmanızdır. Aynı zamanda vücudunuzun su ihtiyacını karşılamanız, hücrelere oksijen girmesini sağlamanız da cabası olacaktır!

Kahvaltıyı İhmal Etmeyin

Güne ne kadar erken başlarsanız ve kahvaltıyı ne kadar erken yaparsanız vücudunuzu çalıştırmaya o denli çabuk başlarsınız. Kahvaltı yapmayanların fazla kilolu olma ihtimallerinin erken kahvaltı yapanlara göre daha fazla olduğu yapılan araştırmalar sonucunda açığa çıkarılmıştır. Kahvaltı öğününü atlarsanız gün içerisinde açlık krizleriyle cebelleşirsiniz. Gün sonunda daha fazla kalori almış ve metabolizmanızı yeterince hızlandıramamış olursunuz. Metabolizmanıza erkenden “Uyan!” derseniz, yağ yakımını hızlandırırsınız.

Kafeinli Yeşil veya Siyah Çay İçin

Kafein uyarıcı bir maddedir; kafein tüketildiği zaman metabolizma hızlanır ve harcanan kalori miktarında artış yaşanır. Kısa süreli enerji veren ve hareketliliğinizi arttıran kafein; vücudu ateşleme özelliğine sahiptir. Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda yeşil ve siyah çayların barındırdığı kafeinin vücuda sayısız faydası olduğu ortaya koyulmuştur. Öğünlerle eş zamanlı tüketilen çayların karbonhidrat emilimini azalttığı 2006 yılında Amerikan Klinik Beslenme Dergisi’nde açıklanmıştır.

Antrenman Programını Değiştirin

Daha fazla yağ yakmak istiyorsanız antrenman programınızda değişiklik yapmalısınız. Rutin egzersizler bir süre sonra sıradan hale geldiği için etkisini kaybedebilir. Antrenmanlar sırasında vücudunuzu şaşırtmalı ve farklı kas gruplarını hedef almaya çalışmalısınız. Antrenman programınızı çeşitlendirmenin birçok yolu vardır. Antrenmanlara kardiyo egzersizleri ekleyebilirsiniz, ağırlık çalışmalarına ağırlık verebilirsiniz ya da antrenmana yeni egzersizler dahil edebilirsiniz.

Egzersizleri İhmal Etmeyin Beslenmenize Dikkat Edin

Yağ yakmak söz konusu olduğunda hep aynı öğütleri duymaktan sıkıldığınızı biliyoruz, ancak bazı gerçeklerden kaçış olmadığını da bilmenizi istiyoruz. Kilo vermek için de değil, vücudu şekillendirmek ve yağ oranını azaltmak için egzersiz yapmalı ve yediklerinize dikkat etmelisiniz. Az beslenmek sağlıklı beslenmek değildir; vücudun yağ oranını azaltmak disiplin gerektirir. Tabi bir de sabırsızlığın bu süreçte yeri yoktur, motivasyonunuzun her daim yüksek olması gerekir.

Hemen Ara