Kardiyo ve Yağ Yakma Odaklı Programlar

Bu yazımızda hızlı ve sağlıklı kilo vermek isteyenlere özel yağ yakma programlarından bahsedeceğiz.
Kardiyo ve Yağ Yakma Odaklı Programlar

Hangimiz düz bir karına ya da şekilli bir vücuda sahip olmayı istemeyiz ki? Bu amaç uğruna uzun süre uğraşmayı da en sevdiğimiz yiyeceklerden mahrum kalmayı da göze alırız. Kozmetik kaygıların artması ve sağlıklı yaşamla ilgili bilincin çoğalmasıyla kilo verme çabalarımız giderek fazlalaşmaktadır. Biliriz ki fazla kilo sadece imajımıza zarar vermekle kalmaz zaman içerisinde kronik hastalıklara karşı da bizi savunmasız bırakır. Özellikle karın bölgemizdeki yağlanmaların iç organ yağlanması olarak kabul edildiği gerçeğini öğrendikten sonra en hızlı yağ yakabileceğimiz egzersiz programlarını uygulamaya hızla başlarız. Bu yazımızda hızlı ve sağlıklı kilo vermek isteyenlere özel yağ yakma programlarından bahsedeceğiz. Elbette ilk olarak kardiyo egzersizleri üzerinde duracağız. Detaylara geçmeden önce herkesin sağlık durumu ve fiziksel kondisyonu doğrultusunda egzersiz yapması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Salt hızla yağ yakabilmek adına yanlış diyet ve egzersiz programları uygulayanların sağlıklarını kaybedebilme risklerinin yüksek olduğunu belirterek yazımıza başlıyoruz.

Kardiyo ve Yağ Yakma Odaklı ProgramlarKardiyo

Kalp atışının ve dolayısıyla kan akışının hızlandırılmasını amaçlayan egzersizler bütünü kardiyo egzersizleri olarak tanımlanabilir. Kan akışının hızlanmasıyla birlikte hücrelere giden besinler artar, metabolizma hızlanır, vücut normalden daha fazla kalori yakmaya başlar, kaslar gelişir ve yağ yakma oranı fazlalaşır. Kişinin sağlık durumuna uygun planlanan kardiyo egzersizleri;

  • Kalp sağlığını iyileştirir; Kalp kastan oluşan bir organ olduğu için hızlı çalışması kalp kaslarının güçlenmesini sağlar.
  • Metabolizmayı hızlandırır; Kalp atışı artınca metabolizmanın genel işleyişi hızlanır.
  • Beyin sağlığını iyileştirir; Kan akışının hızlanması beyin sağlığını da iyileştirir. Beyine normalden daha fazla kan ulaşır ve beyin hücreleri beslenir.

Kardiyo egzersizleri vücut sağlığını genel olarak iyileştiren ve yağ yakımını hızlandıran egzersizlerdir. Bu kapsamda farklı tip hareketler uygulanabilir. Kardiyo egzersizlerine örnek olarak; koşmak, hızlı yürümek, kürek çekmek, yüzmek, ip atlamak, merdiven çıkmak,  bisiklete binmek ve aerobik hareketleri gösterilebilir.

Kardiyo egzersizlerinin verimliliği için kalp atış hızının önce yükseltilmesi, akabinde belirli seviyelerde tutulması ve sonrasında düşürülmesi gerekir. Tabiri caizse vücudu ateşleyen kardiyo egzersizleri kilo vermek isteyen kişilere amaçlarına ulaşmaları için büyük bir fırsat sunmaktadır. Sadece kardiyo egzersizleri yaparak incelmek çok mümkün değildir; kardiyo egzersizleri ile birlikte besin alımının kısıtlanması ve sağlıklı beslenilmesi gerekir. Özellikle protein ağırlıklı, lifli ve sağlıklı yağ barındıran gıdalar beslenme programına dahil edilmelidir.

Ağırlık Antrenmanları

Kardiyo ve Yağ Yakma Odaklı Programlar - Ağırlık AntrenmanıYeterince ısındıktan sonra başlanılan ağırlık antrenmanları; hızla yağ yaktırırken aynı zamanda vücudu şekillendiren egzersizler olarak bilinirler. Hem daha fit, hem de daha kaslı bir bedene sahip olmak isteyen kişiler ağırlık antrenmanlarının faydasını görürler. Kardiyo egzersizleriyle kombine edilen ağırlık antrenmanlarının verimliliği artar. Ancak ağırlık antrenmanlarına başlayan kişilerin ilk etapta kendilerini çok zorlamaması önerilir. Henüz ham olan kaslara fazla yüklenilmesi uzun süre spora ara verilmesine neden olabilir.

Yağ yakma odaklı egzersiz programları kardiyo ve ağırlık antrenmanlarıyla sınırlı değildir. Aerobik egzersizleri ve zumba gibi antrenman programları da  yağ yakımı sürecinde çok etkili olabilir. Antrenmanlar oldukça etkili olsa da kilo vermek isteyen kişilerin ilk yapması gereken şey kararlı olmayı başarmaktır. Düzenli egzersiz yapılarak ve egzersiz programına uygun bir beslenme programına uyularak kişiler kilo verebilirler. Hızla yağlarını yakan ve aynaya bakınca fiziki görünümünden memnun olan kişiler özel hayatlarının ve sağlık durumlarının da iyileştiğine tanıklık edebilirler.

Sakarya Spor Salonlarına hızla yağ yakmak ve incelmek için başvuran kişilerin öncelikle vücutlarındaki yağ oranını tespit ederiz. Kişinin yaşı, kilosu, genel sağlık durumu, cinsiyeti ve spor geçmişi doğrultusunda kendisine en çok fayda sağlayacak antrenman programını hazırlarız. Aynı zamanda beslenme kuralları ile ilgili de kendilerine bilgi vererek kilo verme süreçlerini kendileri için kolaylaştırmayı hedefleriz.

Spor Salonuna Üyelik Fİyatları

Hemen Ara