Baklavalı Karın Kaslarına Sahip Olanların 8 Alışkanlığı

Bu yazımızda baklavalı karın kaslarına sahip olan kişilerin mutlaka incelenmesi gereken alışkanlıkları ve tercihleri hakkında bilgi aktaracağız. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.
Baklavalı Karın Kaslarına Sahip Olanların 8 Alışkanlığı

Baklavalı karın kasları artık yalnızca erkeklerin değil kadınların da hayali olmaya başladı. Zorlu antrenmanlar ve titiz beslenme rutinleri sonucunda gelen bir armağan olarak düşünülen karın kasları, tabii ki kolay elde edilmiyor. Üstelik karın kaslarına kavuşanlar için de kesin bir zaferden bahsetmek mümkün olmuyor, bu kasların korunmasının da elde etmesi kadar zor olduğu biliniyor. Peki bunu başaranlar ve her daim formlarını koruyanlar neleri farklı yapıyor?

Benzer İlgileri Olan Çevrelerde Sosyalleşiyorlar

Egzersizleri ya da diyet kurallarını bozan en önemli etkenlerden biri de sosyalleşmedir. Arkadaşlarla dışarı çıkmak aynı zamanda daha çok kalorili yiyeceklere ve içeceklere maruz kalmak anlamına gelir. Bu nedenle kimlerle görüşülüp dışarıya çıkıldığı oldukça önemlidir. Baklavalı karın kaslarına sahip olan kişilerin açıklamalarına bakıldığında kendileri ile benzer ilgilere sahip olan kişilerle zaman geçirmeyi tercih ettikleri anlaşılıyor. Spor hedeflerini paylaşan, onları motive eden, ortaya söylenecek yemeği seçerken düşünen arkadaş gruplarına sahip olmak hem kas yaparken hem de kasları korurken önemli bir avantaja dönüşebiliyor. 

İşlenmiş Gıdaları Tüketmiyorlar

Karın kaslarına sahip olan kişilerin sağlıklarını korumaya ve kendilerini nasıl hissettiklerine önem vermeye yatkın oldukları biliniyor. Yaptıkları tercihleri incelikle değerlendiren sporcular işlenmiş gıdaları tüketmeyi tercih etmiyor. Bu gıdaların içerisindeki katkı maddelerinin farkında oldukları için kaslarını korumak ve kendilerini zinde hissetmek adına mümkün olduğunca doğal besinlere yöneldikleri biliniyor. Dondurulmuş gıdalar, hazır yemekler, paketli gıdalar ve cipsler gibi leziz yiyeceklerden uzak durulmasına alışılması gerekiyor. 

Rutinlerine Önem Veriyorlar

Günümüzde karın kaslarına sahip olmak bir yana spor için vakit bulmak dahi imkansız hale geliyor. Günlük koşuşturma ve zaman yönetimindeki başarısızlık nedeniyle 24 saat su gibi akıp geçiyor. Baklavalı karın kaslarına sahip olanlar için ise süreç daha farklı işliyor, onlar günlük rutinlerine sıkı sıkıya bağlı kalıyor. Ne zaman uyanacakları, ne zaman uyuyacakları, ne zaman spor yapacakları ve ne zaman dinlenecekleri hep belli oluyor. Dolayısıyla günlerini daha verimli geçirme imkanları olunca, zamanlarını en verimli şekilde değerlendirebiliyorlar. 

Cep Telefonları ile Aralarındaki İlişki Mesafeli Oluyor

Gece yatmadan sosyal medyada birkaç dakika gezinme düşüncesi hiçbir zaman birkaç dakika ile sınırlı kalmıyor. Vücut uykuya hazırlanırken zihin “hadi ama, daha gün bitmedi” mesajları yolluyor. 10 dakika 20, 20 dakika 40 dakikaya dönüşüyor ve uyku düzeni de alt üst oluyor. 

Tartıda Çıkan Sonuçla İlgilenmiyorlar

Karın kaslarına sahip olan ve formuna dikkat eden vücut geliştirme sporcuları ile konuşma fırsatınız olduğunda onların tartıdaki rakama takılmadıklarını fark edersiniz. Tartıdaki rakamla ilgilenmedikleri konusunda oldukça açık konuşmalar yapmaları boşuna değildir. Onlar 100 kilogram ağırlığındaki kaslı bir insanın aynı kilogram ağırlığında spor yapmayan bir kişiye oranla ne denli farklı göründüğünün farkındadır. 

Kardiyo Egzersizlerine Yüklenmezler

Karın kasları için yalnızca egzersiz yapmak yeterli değildir, sporcular bu gerçeği çok iyi bilir. Karın kaslarına sahip olmak için egzersiz kadar besin tercihleri de önemlidir. Bu nedenle onlar kardiyo egzersizlerine çok zaman ayırmazlar. Haftada 2 – 3 kere 20 – 30 dakikalık kardiyo egzersizi yapmayı ve diğer günlerde de dayanıklılık çalışmalarına yoğunlaşmayı tercih ederler. 

Sabırlı Olmaları Gerektiğini Bilirler

Baklavalı karın kaslarına sahip olmak istiyorsanız bu kasların mucizevi bir şekilde anlık olarak ortaya çıkmayacağı gerçeğini kabul etmeniz gerekir. Kendinize gerçekçi hedefler koymalı ve ulaştığınız her hedefin keyfini çıkarmalısınız. Çok uzun vadeli hedefler amacınızdan sapmanıza ya da sabredemeyip vazgeçmenize neden olabilir. 

Yemeklerini Kendileri Pişirirler

Evde yemek pişirme alışkanlığı sağlıklı yaşamak isteyen birçok kişi tarafından benimsenir. Kaslarını korumak ya da kas kitlesini arttırmak isteyenler için de aynı kural geçerlidir. Öğünlerinin hazırlanışı ve ne kadar kalori barındırdığı onlar için önemlidir. Kendilerinin seçtiği besinleri en sağlıklı pişirme yöntemleri ile hazırlayarak sağlıklı beslendiklerinden emin olurlar.

Hemen Ara