Spor Yapma Motivasyonunuzu Yükseltecek 8 Yol

Neyse ki motivasyonu arttırmak isteyenlerin birçok kaynağı var, bu yazımızda spor yapma motivasyonunuzu arttırmanızı sağlayacak sağlam gerekçeler bulabilirsiniz.
Spor Yapma Motivasyonunuzu Yükseltecek 8 Yol

Korona virüs salgını nedeniyle dünya genelinde sosyal izolasyon kurallarına uyuluyor. Hatta mecbur olmadıkça kimsenin evden dışarı çıkmaması gerektiği konusu tüm yetkili makamlarca vurgulanıyor. Bu nedenle evde kalan kişilerin enerjilerini atmaları ve bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri için spor yapmayı ihmal etmemeleri gerekiyor. Ama kolay değil, evde olmak insanı ister istemez halsizleştiriyor. 

1. Nedeninizi Belirleyin

Spor yapmak için tek ihtiyaç duyduğunuz az biraz motivasyonsa öncelikle neden spor yapmanız gerektiğini düşündüğünüzü belirlemenizi öneriyoruz. Şu an için öncelik bağışıklık sistemini güçlendirmek ve COVID-19 riskini azaltmak olsa da spor yapmanın birçok farklı faydası olduğunu unutmayın. Daha mutlu olmak, daha fit hale gelmek, daha belirgin kaslara sahip olmak, hoşlandığınız o kızın sizi beğenmesini kolaylaştırmak ya da giderek güçlenmek… Tercih sizin, sizi en çok motive eden nedeni belirleyin.

2. Sosyal Medyaya Göz Gezdirin

Spor yapmak için temel motivasyonunu nedeninizi belirleyerek sağlasanız da sizi harekete geçirmek için daha spesifik gerekçelere ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda sosyal medya hesaplarına göz gezdirmenizi öneriyoruz. Öncesi sonrası resimlerin paylaşıldığı birçok hesap arasında dolanabilir, vücut geliştirme sporcularının antrenmanlarını izleyebilir, siz televizyon karşısında yatarken diğer kişilerin evde dahi aktif kaldığını gözlemleyebilirsiniz. Emin olun aradığınız o motivasyon ziyaret ettiğiniz hesaplardan birinde sizi bekliyor!

3. Telefonunuzdan Uzak Durun

Gerekli motivasyonu sağladıktan sonra artık telefonunuzdan bir süre ayrı kalabilirsiniz. Mobil oyunlar ve sosyal medya sizi gün boyu oyaladığı için yerinizden kalkmanızı engelliyor olabilir. Bu nedenle kısa bir deneysel çalışma yapabilir, acil bir telefon beklemiyorsanız telefonunuzdan uzak kalarak kendiniz için iyi şeyler yapmaya odaklanacak fırsatı yakalayabilirsiniz. 

4. Eski Kıyafetlerinizi Deneyin

Madem hala spor yapma motivasyonunu hissetmiyorsunuz o zaman gerçeklerle yüzleşmeniz gerekebilir. Eski kıyafetlerinizi saklıyorsanız çıkarın dolaptan geçin aynanın karşısına ve deneyin. Hala düşündüğünüz kadar fitseniz sorun bir nebze az, ama eğer kıyafetlerin sizin olmadığı fikrine kapılıyorsanız alarm seslerini duymalısınız. En kısa sürede spora başlamak için hevesleneceğinizden eminiz…

5. Antrenmanlarınızda Egzersizleri Çeşitlendirin

Antrenmanlar sırasında sürekli aynı egzersizleri yapmak zaman içerisinde canınızın sıkılmasına neden olabilir ve maalesef spor yapmaya başlama isteğinizi köreltebilir. Bu nedenle antrenmanlarınızdaki egzersiz rutinlerini değiştirmeyi ve yeni egzersizler ekleyerek kapsamı genişletmeye çalışmalısınız. Böylece hem antrenman dinamizminizi yüksek tutabilir hem de vücudunuzun farklı kaslarını çalıştırarak tam bir verim alabilirsiniz.

6. Müziksiz Olmaz

Motivasyon için türlü yöntemleri denemiş olabilirsiniz, peki ya müzik dinlemeyi denediniz mi? Antrenmanlarınız sırasında sizi tabiri caizse gaza getirecek ve yorgunluğunuzu hissetmenizi engelleyecek yüksek ritimli şarkıların etkisini kesinlikle görmezden gelmemelisiniz. İçinizi kıpır kıpır yapacak ve enerjinizi yükseltecek müzikler dinlemeye başlayarak koltuğunuzdan daha rahat kalkmayı başarabilirsiniz.

7. Sporu Zorunluluktan Ziyade Tercih Olarak Görmeye Çalışın

Evet aslında spor yapmak zorundasınız çünkü bedeniniz spor yapma ve hareket etme ihtiyacı hisseden bir mekanizmadır. Fiziksel ve psikolojik sağlığınızı iyileştiren sporu zorunluluk olarak düşünmekten ziyade onu bir ihtiyaç olarak görmeye çalışmalısınız. Zorunluluk bizlere külfet gibi gelebilir ve mecburiyet duygusu bizi eylemden uzaklaştırabilir. Tam da bu nedenle daha iyi hissedebilmek, daha sağlıklı olabilmek ve daha fit kalabilmek için sporu ihtiyaç olarak düşünmeli, bakış açınızı bu doğrultuda değiştirmelisiniz. 

8. Arkadaşlarınıza Meydan Okuyun

Aradığınız motivasyon belki de bu maddedir! Arkadaşlarınıza egzersiz programları ile ilgili meydan okuyabilir, online görüşmeler sırasında birlikte spor yapabilir, rekabeti damarlarınızda hissedip motivasyonunuzu arttırabilirsiniz. Kesinlikle etkili ve faydalı bir yöntem; kabul etmelisiniz!

Hemen Ara