Kilo Vermenin Bilimsel Olarak İspatlanmış En Kolay Yolları

Kilo vermek pek çok insanın arzusu ancak bunu çok az insan başarıyor. Aç kalmadan kilo vermek mümkün mü? Bu süreçte neler tüketilmeli? Soruların cevabı yazımızda.
Kilo Vermenin Bilimsel Olarak İspatlanmış En Kolay Yolları

Hızlı bir şekilde kilo vermenin birçok yolu bulunmaktadır. Ancak bu yöntemlerin birçoğu sizi tatminsiz ve aç bırakır. Eğer çok iradeli birisi değilseniz açlık yüzünden yaptığınız planlardan kolayca vazgeçebilirsiniz. Bu noktada yapacağınız üç küçük şey bulunmaktadır. İştahınızı önemli ölçüde kapatmak, aç kalmadan hızlı kilo vermek ve aynı zamanda metabolik sağlığa iyi gelen bir beslenme programına sahip olmak. 

Şekeri ve Nişastayı Kesin

Yapılması gereken ilk şey şekere ve nişastaya elveda demek. Bunu yaparken açlık seviyeniz giderek düşecek ve sonunda çok daha az kalori alacaksınız. Ayrıca vücudunuz enerji için karbonhidrat yakmak yerine sakladığı yağları yakmaya başlayacak. Karbonhidratları kesmenin bir diğer avantajı ise kandaki şeker seviyesinin düşmesi ve böbreklerin fazla sodyum ve suyu vücuttan atması. Bu şekilde şişkinlik ve suyun ağırlığı ortadan kalkıyor. Bu şekilde bir hafta beslenerek 4,5 kilogram vermek mümkün. Üstelik bu kaybedilen 4,5 kilo vücutta saklanan yağ ve su. Karbonhidrat alımını kesmek aç kalmadan daha az kalori almanızı sağlar. Kısacası karbonhidratı hayatınızdan çıkardığınızda vücudunuz otomatik pilotta kilo vermeye başlar. 

Protein, Yağ ve Sebze Tüketin

Her bir öğünün protein kaynağı, yağ kaynağı içerdiğinden ve düşük karbonhidratlı olduğundan emin olun. Öğünlerinizi bu şekilde belirlemek günlük önerilen 20-50 gram karbonhidrat alımını mümkün kılar ve aynı zamanda kilo vermenizi sağlar. Biftek, tavuk, kuzu eti, somon, alabalık, karides ve yumurta önemli protein kaynakları arasında yer alıyor. Günlük 80-100 gram arası protein almak metabolizmanızı güçlendirecektir. Yüksek proteinli diyetler, açlık ve yemek yeme isteğini %60 oranında ve geç saat atıştırmalarını %50 oranında düşürmektedir. Diyetinize protein ekleyerek otomatik olarak günde 441 kalori daha az alabilirsiniz. Kilo verme konusunda protein tartışmasız besinlerin kralıdır.

Sebze tüketiminde ise dikkat edilmesi gereken şeyler bulunmaktadır. Sebze seçiminde öncelikle sebzelerin düşük karbonhidratlı olmasına özen göstermelisiniz. Brokoli, karnabahar, ıspanak, domates, lahana, pancar, marul, salatalık gibi sebzeler düşük kalorili sebzeler arasında yer alırlar. Tabağınızı bu düşük karbonhidratlı sebzelerle doldurmaktan çekinmeyin. Günde 20 - 50 net karbonhidratın üzerine çıkmadan inanılmaz miktarda sebze tüketebilirsiniz. Et ve sebzeye dayalı diyetler lif, vitamin ve mineral açısından son derece sağlıklı diyetlerdir. 

Yağ kaynakları ise sebze ve protein kaynaklarına göre daha kısıtlıdır. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, avokado yağı ve tereyağı gibi sağlıklı yağ kaynakları günde 2-3 öğünde mutlaka bulunmalı. Eğer akşam üzeri kendinizi aç hissederseniz 4. öğünde de yağ kullanabilirsiniz. Yağ yemekten korkmayın. Aynı anda hem düşük yağlı hem de düşük karbonhidratlı beslenmek başarısızlığın anahtarıdır. Kendinizi kötü hissetmenize ve diyetinizi bırakmanıza neden olabilir. 

Kalori ve Porsiyon Kontrolü

Karbonhidratı düşük ve proteini bol tuttukça kalori saymanıza gerek yok. Ancak nasıl beslendiğiniz hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız tutabilirsiniz. Bunun için birçok internet sitesi ve akıllı telefon uygulaması bulunuyor. Bu tarz kaynaklardan yararlanarak ne yediğinizi kontrol edebilirsiniz. Bu beslenme yönteminde asıl hedef karbonhidratları günde 20 - 50 gram ile sınırlamak ve kalorileri protein ve yağ kaynaklarından almak. 

Yüksek Proteinli Diyetin Yararları

Yüksek proteinli ve düşük karbonhidratlı beslenme ile ilk haftada 2 ile 4 kilogram verebilirsiniz. Eğer diyet yapmaya yeni başladıysanız muhtemelen hızlı bir şekilde kilo vereceksiniz ve kilo vermeniz hızlanarak devam edecek. İlk birkaç gün farklı hissedebilirsiniz. Vücudunuz yıllarca karbonhidrat yaktı ve şimdi ise yağ yakmaya başlıyor. Bu nedenle grip benzeri semptomlar gösterebilirsiniz. Ancak diyetinize biraz tuz eklemek yaşayacağınız etkileri hafifletmeye yardımcı olacaktır. 

Hemen Ara