Vegan Beslenen Vücut Geliştirme Sporcular İçin En İyi Besinler

Birçok kişi vegan beslenenlerin zayıf ve güçsüz olduğunu düşünse de aslında işin aslını veganlar daha iyi biliyor. Vegan diyeti vücudunuza ciddi anlamda güç ve dayanıklılık sağlayabilir.
Vegan Beslenen Vücut Geliştirme Sporcular İçin En İyi Besinler

Geçtiğimiz yıl vegan strongman “Vegan Gücü!” diye bağırırken 550 kilogram ağırlığı 10 metre yüksekliğe kadar kaldırdı. Ayrıca 78 yaşındaki vegan vücut geliştirici Jim Morris vegan olduğundan beri bütün sağlık problemlerinin ortadan kalktığını ve yıllık check-uplarının mükemmel gözüktüğünü açıkladı. 

Vegan atletler ve vücut geliştiriciler nasıl enerji alıp rakiplerini geride bırakıyor? İşte vegan vücut geliştiriciler için en iyi 5 besin. 

1. Kinoa

220 gram pişmiş kinoa içerisinde 39 gram karbonhidrat bulunuyor ve kinoayı fantastik bir enerji kaynağı haline getiriyor. Bu antik tahıl aynı zamanda 220 gramda 8 gram protein ve 5 gram lif barındırıyor. Kinoa aynı zamanda iyi bir demir kaynağı olarak da biliniyor. 

2. Bakliyat

Bakliyatlar iyi bir protein kaynağı ve kahverengi pirinç sağlıklı karbonhidrat kaynakları ile birlikte tüketildiğinde ağırlık kaldıranlar için harika bir besin haline geliyor. Humus için kullanılan 220 gram nohudun içerisinde 39 gram protein, 121 gram karbonhidrat ve 7.7 doymamış yağ bulunuyor. Mercimek de nohut gibi vücut geliştiriciler ideal bakliyatlar arasında yer alıyor 220 gram mercimek içerisinde 18 gram protein bulunuyor. 

3. Lahana

Lahana vücudu sağlıklı ve güçlü tutmak isteyenler için adeta vazgeçilmez bir besin. 220 gram lahana da vücudunuzun günlük ihtiyacının tamamını karşılamaya yetecek kadar K vitamini, kemik gelişimini hızlandıran antioksidan yer alıyor. Ayrıca lahananın içerisinde görmeyi iyileştiren, büyümeyi sağlayan, kemik fonksiyonlarını geliştiren, doku iyileşmesini ve kırmızı kan hücresinin üretilmesini hızlandıran A vitamini bulunduruyor. Ayrıca Brüksel Lahanası da C vitamini, lif ve potasyum açısından son derece zengin besinlerden bir tanesi. Bu nedenle günlük diyetinize bir miktar Brüksel Lahanası eklemek ertesi güne hazırlanma konusunda yardımcı olacak. 

4. Kabuklu Yemiş

Kolay saklanabilen ve hızlıca tüketilebilen kabuklu yemişle de vegan beslenmenin vazgeçilmezlerinden bir tanesi. Cevizin içerisinde kötü kolesterolü düşüren ve iyi kolesterolü yükselten kalp dostu omega 3 yağ asidi yer alıyor. Yaklaşık olarak 50 gram ceviz günlük omega 3 ihtiyacınızın %90’ını karşılıyor. Bunun yanı sıra badem de en güzel alternatiflerden bir tanesi. Kabuklu yemişlerin yanı sıra çetene tohumu gibi tohum olarak tüketilen yiyecekler de vegan olarak beslenen vücut geliştiricilerin menülerinden eksin etmemeleri gerekenler arasında yer alıyor. 

5. Tatlı Patates

Tatlı patates içerisinde yaklaşık olarak 41 gram karbonhidrat bulunduruyor. Bu miktar her ne kadar patatesin boyutuna göre değişiklik gösterse de güç ihtiyacı olan kişilerin mutlaka tüketmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Bu turuncu patateslerin içerisinde ayrıca kalsiyum, demir, potasyum, C vitamini ve E vitamini yer alıyor. Tatlı patates aynı zamanda en zengin beta karoten kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor. 

Bu besinleri tüketmek enerji arttırmayı, kas geliştirmeyi ve güç kazanmayı sağlıyor ve vegan beslenen vücut geliştiricilere yardımcı oluyor. Tüm bu besinleri desteklemek için yeterli miktarda meyve de mutlaka tüketilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Lif, antioksidan ve her türden vitamin içeren meyveler yardımcı besinler olarak kullanılıyor. Meyvelerin içerisinde yer alan lifler glikoz emilimini yavaşlatarak kanda bulunan insülin miktarının bir anda yükselmesinin önüne geçiyor. Ayrıca çok az miktarda yağ içermeleri sayesinde fit bir vücut isteyenler için mutlaka tüketilmesi gerekenlerden bazıları. Siz de beslenmenize bu gıdaları ekleyerek daha verimli sonuçlar alabilirsiniz.

My_Hulk Tatilya'da

Hemen Ara