CrossFit Egzersizlerinin 5 Faydası

Kardiyovasküler kapasiteyi, dayanıklılığı, esnekliği ve koordinasyonu arttırmasıyla son yıllarda giderek daha popüler hale gelen CrossFit genel bir güç ve kondisyon programı olarak tanımlanabilir. Rekabetçi bir spor anlayışına dayanan CrossFit olimpik halter, powerlift, jimnastik, yüksek yoğunluklu antrenman programları ve kettlebell lifting gibi spor aktivitelerini içerir.
CrossFit Egzersizlerinin 5 Faydası

Vücut geliştirme programlarının aksine CrossFit antrenmanları sırasında çok farklı egzersiz aletlerinin kullanılmasına gerek yoktur. CrossFit antrenmanları sırasında da ip, sağlık topu, kürek, jimnastik halkaları ve halter gibi aletler kullanılsa da özünde kişinin kendi ağırlığını kullanması CrossFit disiplininin temelini oluşturur.

1. Crossfit Egzersizleri ile Fiziksel Güç Artar

Yüksek yoğunluklu CrossFit antrenmanları sayesinde sporcuların fiziksel gücü ve dayanıklılığı artar. Zaman içerisinde yükseltilen antrenman yoğunluğuna ek ağırlıkların eklenmesi CrossFit yapanların kas kitlesinde de artışa neden olur. Sürekli değiştirilen antrenman düzenleri sporcuların zaman içerisinde kondisyonunu fark edilir ölçüde yükseltir.

2. CrossFit Hızla Kilo Verilmesini Sağlar

Kilo verme amacı güden birçok sporcu kardiyo egzersizlerine ağırlık verirken Crossfit antrenmanlarının faydalarını görmezden gelebilir. Crossfit sırasında gerçekleştirilen yüksek yoğunluklu egzersizler kilo vermek için birebirdir.  2013 yılında yayımlanan bir araştırma sonucunda CrossFit egzersizlerinin vücut kompozisyonunu iyileştirdiği, kilo verdirdiği ve kas kitlesini arttırdığı hakkında net bilgiler elde edilmiştir. 23 erkek ve 20 kadın üzerinde yapılan araştırma sonrasında Crossfit sayesinde vücut yağ oranında da ciddi bir azalma tespit edilmiştir.

3. CrossFit Sayesinde Kısa Sürede Fark Edilir Sonuçlar Alınır

Spor yapmak isteyen birçok kişi zamansızlıktan yakınır, spora düzenli bir şekilde gitmek bir yana fırsat bulup ilk adımı atmak bile zaman zaman zorlaşır. Spora başladıktan sonra çok uzun bir zaman devam edilmesi gerektiği gerçeği de spora başlama sürecinin ertelenmesine neden olur. CrossFit egzersizleri ise, hangi seviyede yapılırsa yapılsın, kısa sürede etki göstermesiyle tanınır. Kısa süreli yüksek yoğunluklu antrenmanlar aksatılmadığı takdirde sonuçları daha kısa sürede kendini belli eder ve sporcuların da ihtiyaç duyduğu motivasyon kendiliğinden gelmeye başlar.

4. CrossFit Sosyalleştirir

Spor salonuna giden birçok kişi için sosyalleşmek zorlu bir eylem değildir, CrossFit antrenmanları ise bu eylemi daha da kolaylaştırır. CrossFit kimi zaman bir grupla kimi zaman ise bir spor partneriyle gerçekleştirilmesi gereken egzersizler içerir. CrossFit yapmaya yeni başlayan kişiler dahi bir anda kendilerini motive eden bir topluluğun parçası haline gelebilir. Diğer tüm spor disiplinlerinde olduğu gibi bu desteklenme spora yeni başlayanların da belli bir yolu kat etmiş olanların da motivasyonunu daim kılar. Yarışmalar ve meydan okumalarla gelişen CrossFit antrenmanları oldukça eğlenceli olmasıyla da tercih edilmektedir.

5. CrossFit Sıkıcı Antrenmanlara Savaş Açar

Spor salonuna gidip yeni mücadelelere yelken açmak ve tek düze antrenman programlarından sıyrılmak isteyenler CrossFit antrenmanları ile yeni bir dünyaya adım atar. CrossFit yapanlar antrenman düzeninden sıkılma ya da tekdüzelikten bıkma gibi sorunları geride bırakırlar. Çalışma programlarını gün bazlı değiştirerek, farklı sporcularla çalışarak ve egzersizler sırasında kendilerini test ederek eğlenceli bir spor anlayışıyla buluşurlar.

Sonuç olarak amacınız kilo vermek, vücudunuzu fitleştirmek, kendi sınırlarınızı keşfetmek, yeni insanlarla tanışmak, enerjinizi yükseltmek ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmekse Crossfit sizin için ideal bir tercih olabilir. Sakarya spor salonları bünyesindeki uzmanlardan destek alarak siz de Crossfit ile hareketlenen bir yaşama adım atabilirsiniz.

My_Hulk Tatilya'da

Hemen Ara