Spora Başlamak İçin Kendi Bahanelerinizi Çürütün

“Hava sıcak, kim gidecek şimdi spor salonuna?”, “Yaz aylarında bir şey yapmasam da formumu korurum zaten.”, “Spor disiplinine girmeye hazır değilim.” gibi bahanelerin arkasına saklanmak istediğinize emin misiniz?
Spora Başlamak İçin Kendi Bahanelerinizi Çürütün

“Hava sıcak, kim gidecek şimdi spor salonuna?”, “Yaz aylarında bir şey yapmasam da formumu korurum zaten.”, “Spor disiplinine girmeye hazır değilim.” gibi bahanelerin arkasına saklanmak istediğinize emin misiniz? Sakarya spor salonları sizin için birçok fayda sunmayı bekliyor olabilir…

 

Gazetelerde, dergilerde, TV kanallarında, sosyal medyada; kısacası maruz kaldığımız tüm platformlarda sporun sayısız faydası olduğu ile ilgili bilgi ediniyoruz. Spor yapmanın önemini vurgulayan konuşmaları dinliyor, beslenme yanlışlarının sonuçlarını öğreniyor ve her sene bu senenin değişim yılı olacağına dair kendimize söz veriyoruz. Ama nedense spora başlamayı bir türlü beceremiyoruz. Uzmanlara göre bu boş vermişlik toplumsal bir sorun ve asıl nedeni de motivasyon eksikliği. Peki ne yapacağız, spor yapmaya başlamak için kendimizi nasıl motive edeceğiz? Bu yazımızda spora başlamak için tek ihtiyacı birazcık motive olmak olanlara özel nedenler sunacağız.

1. Aynanın Karşısına Geçin

via GIPHY

Yanlış anlaşılmasın, spora başlamak için motive edici olduğunu öne sürdüğümüz bu önerinin özünde içsel yüzleşmenin gerçekleşmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Spor yapmanın sadece kilo vermek ya da kas yapmak isteyenler için bir seçenek olarak kesinlikle değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Kan dolaşımını hızlandırmak, kondisyon arttırmak, özgüveni yükseltmek, genel sağlık durumunu iyileştirmek gibi önemli amaçlara da spor yaparak ulaşılabileceğinin unutulmaması; bu farkındalığa erişmek için de hareketsiz bir yaşamın olumsuz sonuçları ile yüzleşilmesi gerekir.

2. Bir Anda Askeri Disipline Girmenize Gerek Olmadığını Bilin

Spor yapmak dendiğinde akıllara ilk spor yapmanın ilk kuralının disiplinli olmak gerektiği gelir. Tabi ki vücut geliştirme, kısa sürede forma girme ya da yarışmalara hazırlanma gibi amaçlar güdenler için sıkı bir disiplin ve düzen gerekir. Ancak spora yeni başlayanlar için bazı kurallar da esnetilebilir. Neticede spor yapmak bir yaşam şekli olarak düşünülmelidir, spor yapma alışkanlığının kazanılması için ilk olarak deneyimlenmesi ve faydasının hissedilmesi gerekir. Katı kurallara teslim olmak bir seçimdir ve spor yapan herkes hayatını antrenman programlarına göre şekillendirmelidir düşüncesinden uzak durulmalıdır.

3. Rekabeti Seviyorsunuz, İtiraf Edin

Erkek doğasında vardır rekabet. Avlanmak için, aşk için, var olmak ya da hayatta kalmak için girilen rekabetler insanlık tarihinin gidişatını değiştirmiştir. Erkeklerin bu içgüdüsü spor yaparken yeniden canlanabilir. Zaferin küçüğü büyüğü olmaz, spor yaparken kendinize meydan okusanız dahi başarı hissiniz azalmaz. Dolayısıyla kendinize olan güveniniz artar ve spor yaparken kazandığınız tüm faydalar da yanınıza kar kalır.

4. Kararlı Durun, Yakın Arkadaşlarınızı İkna Edin

Spor yapmanın faydalarını bilseniz de kararlılığınızı koruyup spor yapma alışkanlığı kazanabilmeniz için yanınızda size destek olacak, aynı hedeflere birlikte yürüyebileceğiniz bir arkadaş bulmanızı öneriyoruz. Arkadaşınızla spor yaparken hem vazgeçme eğiliminizi engelleyebilir hem de başlangıçta zor geçebilen antrenmanları keyifli hale getirebilirsiniz.

5. Sakarya Spor Salonları Arasından Seçim Yapın

Spor yapmak kadar yaşınıza, genel sağlık durumunuza ve hedeflerinize yönelik spor yapmak da önemlidir. Bu nedenle spor salonu seçerken komplekste eğitmen olup olmadığı konusuna titizlikle yaklaşmalısınız. Spor eğitmenleri eşliğinde çalışırsanız sakatlanma riskinden kurtulabilir ve hedeflerinize daha kararlı bir şekilde yürüyebilirsiniz. Eğitmenler haricinde tercih edeceğiniz spor salonundaki spor aletlerinin yeniliğine, spor merkezinin hijyenine ve çalışmalarınızı daha konforlu hale getirecek alan genişliği gibi unsurlara dikkat etmelisiniz.

Hemen Ara